Vitacit + Sapon, Paradox


23.2.2019 20:00
Vitacit + Sapon, Paradox
Šeříkovka
Navigovat Navigovat
Kapela Vitacit vznikla v roce 1975 jako jedna z prvních metalových kapel u nás. Již dva roky předtím byl položen základ v podobě skupiny Smetiště. Název neprošel přes tehdejší komunistický režim, a tak se kapela přejmenovala na Vitacit a došlo k některým změnám v obsazení. Popularita kapely stoupala, až se Vitacit dostal mezi českou metalovou špičku, kterou tvořili např. Arakain či Citron.
Sapon byl první kapelou, která tehdy hrála na Plzeňsku nový nastupující žánr – heavy metal. V sestavě Vápeník-Hanuš-Sochací-Zedník se postupně přesunuli z tanečních zábav do koncertních sálů v celé republice a stanuli na pódiu vedle známých jmen jako Arakain, Vitacit, Citron či Titanic. Největším úspěchem kapely bylo vystoupení v rámci národního Rockfestu na Metalovém matiné v pražské Lucerně jako objev roku 1987, Sapon se objevil i na tehdejší supraphonské kompilaci Rockmapa.
Plzeňská rocková kapela Paradox se dala dohromady v roce 1990. Svým melodickým rockem a speedmetalovým stylem si záhy získala fanouškovskou základnu a překročila hranice západočeského regionu.
Vstup od: 19:00
Start: 20:00
Místo konání: KD Šeříková
Organizátor: 2P Production, s.r.o.
www.kdserikova.eu

Podobné události